Проекти рішень №13 «Про моніторинг безпекової ситуації та організацію безпекової діяльності на території Смизької селищної ради»

Кількість переглядів: 393
Скликання: восьме
Сесія: 1
Тип документу: Проекти рішень
Дата: 29.11.2018
Номер документу: 13
Назва документу: Про моніторинг безпекової ситуації та організацію безпекової діяльності на території Смизької селищної ради
Прикріплені файли:

 

                                                                        

У  к  р  а  Ї  н   а

 

смизька  СЕЛИЩНА  РАДА

ДУБЕНСЬКОГО  РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

 

35680,смт Смига Дубенського району, вул. Б. Хмельницького, 37 тел. (036-56) 56-1-70

 

Р І Ш Е Н Н Я № ___

___ _______ 20__ р.                                                                           № ___

 

Про моніторинг безпекової ситуації

та організацію безпекової діяльності

на території Смизької селищної ради

 

 

З метою забезпечення на території Смизької селищної ради Дубенського району стабільної безпечної для життя, здоров’я і майна людей ситуації, керуючись статтями 3, 19, 140, 144 Конституції України, пунктом 6 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частиною 2 статті 19 Кодексу цивільного захисту України,

                                                                              вирішила:

1. Визначити _______________________________________________________ відповідальною особою (далі – відповідальний за безпеку) за проведення моніторингу безпекової ситуації та організацію безпекової діяльності на території Смизької селищної ради Дубенського району.

2. Запровадити ведення на території Смизької селищної ради Дубенського району на постійній основі обліку безпекових випадків та інцидентів, шляхом їх фіксації у Журналі обліку безпекових інцидентів (додаток №1).

3. Обов’язок внесення до Журналі обліку безпекових інцидентів інформації про випадки та інциденти, які трапилися на території Смизької селищної ради Дубенського району, покласти на відповідального за безпеку.

4. Затвердити Порядок моніторингу безпекової ситуації, збору і обліку інформації про стан безпеки на території Смизької селищної ради Дубенського району (додаток №2).

5. Визначити постійну комісію селищної ради об’єднаної територіальної громади з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, законності, правопорядку, регуляторної політики та Постійну комісію селищної ради об’єднаної територіальної громади з питань екології та охорони навколишнього середовища відповідальними за опрацювання проектів рішень, які стосуються впровадження безпекових ініціатив.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію селищної ради об’єднаної територіальної громади з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, законності, правопорядку, регуляторної політики.

 

 

             Голова / секретар селищної ради                        _._. _________

 

Додаток №1.

 

 

ЖУРНАЛ

обліку безпекових інцидентів

 

 

№ п/п

 

 

Дата та час інциденту

 

 

Місце, де трапився інцидент

 

Зміст інциденту та його наслідки

 

Вжиті заходи (реагування)

 

Примітки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №2.

 

 

ПОРЯДОК

моніторингу безпекової ситуації, збору і обліку інформації про стан безпеки на території Смизької селищної ради Дубенського району

 

1. Цей Порядок регулює особливості проведення безперервного спостереження і контролю для оцінки безпекової ситуації на території Смизької селищної ради (далі – громада), своєчасного виявлення і усунення загроз та небезпек для життя, здоров’я і майна людей.

2. Основною метою моніторингу безпекової ситуації на території громади є своєчасне попередження виникнення на території громади небезпечних випадків та подій (далі – інциденти), ліквідації їх наслідків та здійснення обліку таких інцидентів.

3. Для забезпечення проведення постійного моніторингу безпекової ситуації на території громади у Смизькій селищній раді визначається особа, відповідальна за безпеку.

4. З метою відслідковування змін, які відбуваються з безпековою ситуацією на території громади, відповідальний за безпеку:

- періодично проводить оцінку ситуації. Така оцінка може проводитися у будь-який час за наявності відповідної потреби (на вимогу селищного голови), але не рідше як один раз в рік;

- збирає і вносить до Журналу обліку безпекових інцидентів інформацію про всі небезпечні випадки та події (далі – інциденти), які трапляються на території Смизької селищної ради;

- складає і періодично оновлює список небезпечних об’єктів на території громади, які можуть потенційно становити загрозу для життя, здоров’я або майна (далі – небезпечні об’єкти). Оновлення такого списку здійснюється по потребі або на письмову вимогу 1/3 депутатів селищної ради;

- періодично проводить огляд (обстеження) небезпечних об’єктів на території громади з метою відслідковування змін та визначення чи вони і надалі становлять загрозу для життя, здоров’я або майна людей. До такого огляду можуть долучатися депутати, старости, представники державних органів, будь-які необхідні фахівці зі спеціальними знаннями;

- за потреби проводить опитувань мешканців населених пунктів Смизької селищної ради на предмет наявних на території населених пунктів громади загроз і небезпек для їх життя, здоров’я та / або майна.

5. Збирання інформації про всі випадки та події, які трапляються на території громади, здійснюється у будь-який зручний спосіб, в т.ч. й шляхом отримання інформації від людей, органів державної влади, підприємств, установ і організацій.

6. Оцінка безпекової ситуації.

6.1. Проведення оцінки безпекової ситуації відповідальний за безпеку здійснює з використанням методу порівняння: порівнюється загальна безпекова ситуація станом на поточний момент (дата порівняння) із ситуацією, яка існувала раніше (кілька місяців тому чи в минулому році).

6.2. Інформація про безпекову ситуацію на території громади, яка існувала раніше (кілька місяців тому чи в минулому році), за рішенням місцевої ради може бути закріплена в безпековому паспорті громади або включена як окремий розділ у її стратегічному плані чи плані соціально-економічного розвитку на відповідний рік.

6.3. За результатами оцінки безпекової ситуації відповідальний за безпеку готує звіт у довільній формі, який дозволяє порівняти поточну безпекову ситуацію на території громади з ситуацією, яка була у минулому місяці/році.

7. Облік безпекових інцидентів.

7.1. До Журналу обліку безпекових інцидентів вноситься інформація про всі випадки і події, які трапилися на території громади з людьми і їх майном у період після запровадження ведення відповідного журналу, в т.ч. інформація про інциденти, які не були зареєстровані представниками органів внутрішніх справ та інших державних органів.

7.2. В обов’язковому порядку до Журналу обліку безпекових інцидентів вносяться відомості про:

- дату та час, коли на території громади трапився небезпечний інцидент (зазначений час може бути приблизним, але повинен відображати пору доби, коли він трапився);

- місце, де на території громади стався небезпечний інцидент (за можливості має вказуватися точна адреса або ж інформація, яка дозволить будь-якому читачу журналу самостійно знайти місце в якому стався інцидент);

- зміст інциденту та його наслідки (зазначається короткий опис того, що трапилося, наслідки такого інциденту та інформація про постраждалих, якщо вони є).

7.3. До Журналу обліку безпекових інцидентів вносяться відомості про вжиті заходи реагування на кожен інцидент лише в разі, якщо такі заходи дійсно вживалися.

У випадку, якщо вирішення проблеми, яка призвела до інциденту, потребує часу і заходи реагування не вживалися, то у відповідній колонці ставиться помітка «взято на контроль».

7.4. На усну вимогу селищного голови відповідальний за безпеку повинен невідкладно, але не пізніше як упродовж 24 годин надати пояснення щодо тих інцидентів стосовно яких у  відповідній колонці Журналу обліку безпекових інцидентів «Вжиті заходи» міститься помітка «взято на контроль» або відсутня будь-яка помітка.

7.5. У колонці «Примітки» Журналу обліку безпекових інцидентів навпроти кожного зафіксованого інциденту зазначаються безпекові фактори, яких він стосується (наприклад, це можуть бути такі фактори: громадська безпека, пожежна безпека, екологічна безпека, санітарно-епідемічна безпека, техногенна безпека, продовольча безпека тощо), а також може вноситися будь-яка інша важлива інформація на розсуд відповідального за безпеку.

8. Порядок реагування на безпекову ситуацію в громаді.

8.1. Про інциденти, які було виявлено на території громади, відповідальний за безпеку:

- повідомляє селищному голові;

- доповідає на засіданні комісії ради, яка відповідальна за опрацювання проектів рішень, що стосуються впровадження безпекових ініціатив.<


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь